Het onderdeel Voeding helpt om het voerschema van het paard te delen met stalgebruikers en om het voedingspatroon van een paard te volgen.

Het systeem heeft als uitgangspunt dat het ingevoerde voerschema dagelijks gevolgd wordt. Er hoeft dus niet dagelijks te worden aangegeven of een paard is gevoerd. Dit uitgangspunt is belangrijk om in gedachten te houden bij het invoeren.

Voerregels kunnen ook worden gewijzigd, bijvoorbeeld meer of minder krachtvoer of verandering in merk. Iedere voerregel of wijziging zal daarom worden voorzien van een datum, zodat wijzingen in de historie zullen worden opgenomen.

Iedere voerregel is gebaseerd op een product. Deze producten kunnen zelf worden aangemaakt en worden voorzien van een kleur. De kleur wordt later in de voerschema’s en print overgenomen en geeft meer overzicht voor het klaarzetten van het voer.

Een regel toevoegen

Om een regel toe te voegen ga je via het paard naar het onderdeel voeding. Vervolgens klik je op "Voedingsregel toevoegen". Het scherm toont een nieuwe voedingsregel.

Als je een nieuw product wilt toevoegen klik je op de + knop. Vervolgens geef je de naam, categorie, eenheid en kleur in om het product toe te voegen. Dit is eenmalig, hierna kun je dit product bij alle paarden opnieuw gebruiken.

Vul vervolgens alle gegevens van de voedingsregel in en klik op opslaan. Het systeem vraagt nu voor de registratie om de datum. Je kunt een regel vanaf vandaag laten ingaan, maar ook in de toekomst of met terugwerkende kracht in het verleden. Als je het niet precies weet kies je voor vandaag.

De nieuwe regel is nu zichtbaar in het voedingsschema.

Een regel bewerken

Voerregels kunnen worden bewerkt, gekopieerd en beëindigd. Bij alle acties wordt een datum van ingang van de wijziging gekozen. Wanneer een paard bijvoorbeeld over gaat naar meer hooi in de winter, kies je voor bewerken en kies je de datum van ingang. Bijvoorbeeld a.s. maandag. Het systeem gaat er in dit geval dan vanuit dat het paard tot maandag 3 kilo hooi krijgt en vanaf maandag 3,5 kilo. Dit gaat vervolgens automatisch.

Om een regel te bewerken klik je op de voedingsregel en pas je de voedingsregel aan. Na opslaan kies je vervolges de datum van ingang. Je kunt eenvoudig "Vandaag" kiezen of een andere datum.

Wijzigingen in de toekomst worden weergegeven met de datum van ingang. Op deze datum zal de regel de bewerkte regel automatisch vervangen.

Een regel kopiëren

Met de kopieer-functie kan één type voer snel op twee tijdstippen worden gebruikt, en ook voor een ander paard worden gebruikt. Zoals hiervoor te zien was bij de hooi regels. Om dit zelf te doen, klik je op de te kopiëren voedingsregel en klik je op "Kopiëer". Kies hierna het nieuwe tijdstip, en eventueel een nieuw paard, en klik op de "Kopiëren" knop.

Centrale voedingsschema

Alle actieve voedingsregels worden ook zichtbaar in het centrale voedingsschema. Hier kan snel worden teruggelezen wat alle paarden op een bepaald tijdstip eten. Dit schema kan ook gemakkelijk worden uitgeprint.