De status van het paard geeft je een snelle indicatie op het huidige welzijn van het paard.
In Stalmanager kun je zelf de statussen definiëren en toepassen.

Status toevoegen

Om een status toe te voegen ga je naar "Paardenstatussen beheren" onder "Instellingen".

Nu heb je het overzicht met alle bestaande statussen voor je.
Om een status toe te voegen gebruik je de knop "Voeg status toe".

Je hoeft alleen de naam van de nieuwe status toe te voegen. Eventueel kun je nog een kleur toevoegen, dit is handig als een snelle indicator bij statussen. Gebruik de "Opslaan" knop om de status toe te voegen.

Status toepassen

Om een status toe te passen op een paard, ga je naar het overzicht met statussen. Druk vervolgens op de status die je op het paard wilt toepassen. Vul bij het veld "Paarden" de naam van het paard in. Druk vervolgens op de "Opslaan" knop om de status aan het paard toe te wijzen.

Je kunt de status ook toepassen tijdens het toevoegen/bewerken van een specifiek paard.